Met een hor zal de zomer prettiger en gezonder verlopen!

horren
 
 
 
 
Een hor is een onderdeel van binnenzonwering en is erg belangrijk. Want met een hor worden insecten en andere kleine diertjes buiten gehouden terwijl de lucht in en uit kan stromen.
Er is een hor die zelfs fijne stofdeeltjes zoals stuifmeel kan tegenhouden. Een hor is textielweefsel en wordt voor een raam of voor een deur geplaatst. Voor de deur geplaatst ziet men vooral bij de keukendeur.
Horren worden met name gebruikt bij woningen die aan het water staan want daar zijn veel muggen te vinden. Er zijn diverse soorten, elk met zijn toepassingen. Ook enkele soorten gaas komen aan de beurt.
 
horren

Soorten horren
Om te beginnen is er een raamrolhor. Is er in diverse maten en kunnen makkelijk worden ingekort.
 
Een rolhordeur. Wordt gemonteerd op een kozijn voor zowel binnen als buiten. Heeft een magnetische sluiting. Een rolhordeur kan verticaal en horizontaal worden gemonteerd.
 
Een zelfbouw horraam kunt u samenstellen zoals u dat wilt. Alle losse onderdelen zijn verkrijgbaar. Het resultaat zal verrassend zijn maar ook nog eens voordelig uitpakken.

Horlamellen zijn vooral makkelijk voor kleine kinderen. Zij kunnen heel makkelijk in- en uitlopen.
Er zijn twee uitvoeringen namelijk de standaard en de luxe. De laatste is voorzien van een afgebiesde rand.
 
Vliegenhorren zijn simpel te monteren en te demonteren met klittenband.
 
vliegenhor

De scharnierende hordeur heeft onderaan een plaat zitten. Deze beschermt het gaas tegen beschadiging tijdens het openschoppen van de deur. Er is type dat zelfsluitende scharnieren heeft met extra schopplaten.
 
Een voorzethor wordt toegepast bij naar binnendraaiende en naar buitendraaiende ramen.
 
Inzethor is geschikt voor een draaikiepraam. De hor hoeft u niet te verwijderen wanneer het raam wordt gesloten.
 
Inklemhor is bijzonder geschikt voor draaikiepramen. In de raamopening te zetten met behulp van klemmen. In vele kleuren verkrijgbaar.
 
De rolhor. Het gaas wordt opgerold en komt in een cassette te zitten. Deze cassette zit op geleiders waar het gaas tussen zit. Met een trekkoord heeft u een soepele bediening.
 
Een hordeur kan op elke stand blijven staan, en dat vergemakkelijkt het in- en uitlopen. In diverse afmetingen aan te schaffen.
 
rolhor
 
De plissé hordeur kan open en dicht en blijft dan in die positie staan. Voor een schuifpui kunnen twee deuren worden gebruikt, een voor links en een voor rechts. Dat kan omdat er geen klemmen of magneten worden toegepast.
Het plaatsen kan op twee manieren. De eerste heet `in de dag`. Dat houdt in dat de deur tussen de onderdorpel en de bovendorpel komt, en ook tussen de stijlen.
De tweede manier noemt men `op de dag`. Hierbij komt de deur tussen hoekprofielen.
De bediening gaat door middel van een treklijst.
Er zijn enkele standaard hoogtes en breedtes en de standaardkleur is wit met zwart gaas.

Horgordijn
Bij deze hor worden de lamellen achter elkaar weggeschoven.

Een hor voor dakramen. Bevestiging door middel van klemmen.
 
horren

Soorten gaas van een hor
Een hele mooie gaassoort is van aluminium. Goed bestand tegen een ruw gebruik en ook goed bestand tegen huisdieren.
Een gaas speciaal bestemd voor mensen met hooikoorts. Is extra verdikt waardoor pollen minder kans hebben om in uw woning binnen te komen.
U heeft geen behoefte om de zon binnen te laten…dat kan want er is zonwerend gaas.

Onderhoud van horren
Het gaas schoonmaken met een zachte borstel. De andere onderdelen schoonmaken met een lauw water en zachte zeep. Nooit oplosmiddelen, nooit schurende middelen en nooit bijtende middelen gebruiken.


Wat een mogelijkheden!
Inderdaad, er zijn vele soorten horren en er is er altijd wel een soort voor u geschikt. U weet niet welke u moet hebben? Ga eerst eens kijken op het internet en natuurlijk zal er wereld aan horren op u afkomen. Toch zult u terechtkomen bij de juiste hor.

horren