Het parasoldoek is supersterk en is er in veel mooie en frisse kleuren

parasoldoek
 
 
 
 
 
 
Een parasol bestaat uit twee grote onderdelen. Het frame en het doek. Het doek zal de nodige bescherming moeten bieden tegen de felle zon dus het materiaal is ontzettend belangrijk. Daarnaast moet het doek ook vrolijk aandoen.

Gebruikte materiaalsoorten van een parasoldoek
Canvas
is een mengsel van katoen met polyester. Het is een sterk materiaal en door de lichte structuur krijgen de kleuren een bepaalde diepte en warmte. Deze soort canvas verklaart zijn witte kleur. Goede eigenschap is dat de stof heel dicht van structuur is en daardoor geen zonlicht doorlaat.
 
Polyester wordt veruit het meest gebruikt om parasoldoeken van te maken. Tijdens een verfrissende regenbui zit u vrij droog dus het kan waterdoorlatend zijn. Ook is deze stof minder kleurecht dus een parasol met dit doek niet onbeschermd buiten laten staan. Is wel goedkoop in aanschaf.
 
doekmateriaal parasol
 
Sunbrella is een familielid van acryl. De verkleuring van deze parasoldoek is bijna te verwaarlozen. Dat komt door de hoge UV- bestendigheid. Het doek is vuil- en waterafstotend dus een parasol met dit doekmateriaal kan het hele jaar door buiten blijven staan. Tevens heeft het Sunbrelladoek een schimmelwerende behandeling ondergaan.
 
Textileen/batyline. Kleurecht en bijzonder sterk. Is semi- transparant, en dat houdt in dat deze stof niet volledig het zonlicht tegenhoudt. Het gevolg daarvan is dat het niet helemaal donker wordt onder de parasol.
 
Olefin vindt zijn weg zeker wat parasoldoek betreft. Dat komt door een aantal bijzondere eigenschappen. De eerste is dat deze stof weer snel droog is na een regenbui. Bovendien is het rot- en schimmelvrij. Bijzonder sterk en goed bestand tegen scheuren zijn ook een prima eigenschappen. Olefin heeft tenslotte een mooie glans over zich.
Nadeel is wel dat het niet voor de volle honderd procent de UV- straling tegenhoudt.
 
Er is een doeksoort die wel heel speciaal is. Deze stof geeft namelijk een citroengeur af. Ruikt echt lekker!
 
parasoldoek
 
Acryl voelt heel natuurlijk aan. Is bovendien heel flexibel dus kan superstrak over het parasolframe worden gespannen. Voordat acryl wordt gebruikt als parasoldoek heeft het twee behandelingen ondergaan namelijk een waterafstotende behandeling en een vuilafstotende behandeling.
Het doek mag dan ook beslist niet worden gewassen anders zal deze laag verdwijnen.
 
Katoen is hittebestendig, is bijzonder sterk, slijt heel langzaam, is lichtbestendig en heeft weinig of geen glans. Is niet resistent tegen schimmel. Katoen is een echt natuurproduct en afkomstig van de pluizen van een katoenplant.
 
Kleuren behorende bij parasoldoeken
En dat zijn er nogal wat! Te beginnen met blauw, rood en oranje. Verder is er een keuze te maken uit de kleuren beige, groen en geel. Uw favoriete kleur zal er vast wel bij zitten.
 
 
parasoldoek