De wandparasol is tevreden met weinig montageruimte

wandparasol
 
 
 
 
 
 
 

Er is altijd wel een plaatsje te vinden om een wandparasol te monteren. En dan heeft men geen last meer van de gloeiend hete zonnestralen. Heerlijk uitrusten in de schaduw, heerlijk bijkomen in de schaduw en smakelijk eten en drinken in de schaduw die deze parasol biedt.
Een welkome oplossing, een oplossing voor de kleinste balkons en kleinste terrassen.
Omdat de parasol tegen de wand is bevestigd, heeft men niks te maken met zo`n vervelende parasolmast. En…zonder die mast houdt men extra ruimte over!
 
wandparasol
 
Interessante gegevens van een wandparasol
De doorsnede is 300 centimeter van een ronde wandparasol. Het polyesterdoek is afneembaar en is verticaal instelbaar en 180 graden draaibaar. Het frame is van aluminium en de doekkleuren zijn zwart en grijs. U heeft deze parasol voor rond de 130 euro en de meest luxe uitvoering kost ongeveer 250 euro.
 
Materialen van het frame en van het doek
Bij het frame wordt veelvuldig gebruik gemaakt van aluminium. Dit materiaal is supersterk maar toch licht van gewicht. Ook staal wordt gebruikt om zo een sterk frame te krijgen. Een duurdere optie is rvs.
Voor het doek wordt zonder twijfel polyester het meest gebruikt. Een doek van polyester met katoen komt steeds meer voor.
Acryl is ook bijzonder sterk en gaat jaren en jaren lang mee.
Een doek kan ook gemaakt zijn van Olefin. Deze stof heeft op de eerste plaats een prachtige glans over zich. Ten tweede zal Olefin niet snel scheuren. Ten derde is deze doekstof vrij van schimmel en zal niet rotten.
Textileen is een doekstof die niet alleen erg sterk is; het behoudt heel lang de oorspronkelijke kleur. Nadeel is het de zon niet volledig afschermt.
Een doekstof die eigenlijk alles heeft. De naam is Sunbrella. Goed ademend, snel droog na een bui, kleurvast, resistent tegen schimmel en simpel te onderhouden.
 
wandparasol
 
Hoeveel personen kunnen onder de wandparasol plaatsnemen?
Vier personen kunnen er wel onder zitten. Het schaduwoppervlak is groot genoeg.
Voor méér dan vier personen tot elf personen, dan is er een schaduwoppervlak nodig tussen de vijf en tien vierkante meter.
 
Tot slot
Een wandparasol kunt u in principe altijd wel bevestigen tegen een muur. Op een balkonnetje of op een terrasje. Er is een flink aanbod wat wandparasols betreft dus er is er altijd wel een voor u bij.
 
wandparasol