Horecaparasol - een graag geziene gast op elk terras

horecaparasol
 
 
 
 
 
 
Vooral in de wereld van de horeca is een parasol niet meer weg te denken. De terrassen behorende bij hotels, café`s en restaurants zijn hiermee versierd. En de meeste horecaparasols zijn voorzien van bedrukte parasols. Hierop staat dan de naam en het logo van een bedrijf of van de horeca-instelling zelf. Een betere en goedkopere reclame kan men niet krijgen!
En een horecaparasol heeft nog een belangrijke functie. Vooral in het hoogseizoen willen bezoekers van een horecagelegenheid graag buiten eten en drinken. En dat moet dan gebeuren op een plaats waar zij geen hinder ondervinden van de hete zon. Het is niet echt aangenaam de hete soep van de dag weg te werken terwijl de zon op het lichaam brandt. Spoedig zullen de zweetdruppels dan het voorhoofd sieren en dat is gewoonweg niet prettig.
Dus vooral het creëren van schaduw is de hoofdzaak, en dat wordt gedaan door de parasol.
Gasten die onder aangename omstandigheden van hun drankje of hun lunch kunnen genieten, zullen zeker nog eens terugkomen bij die horecagelegenheid.
Een horecaparasol is dus een belangrijk onderdeel van een horecagelegenheid!
 
Modellen, soorten en veelvoorkomende afmetingen van horecaparasols
De modellen zijn te splitsen in twee typen. Er zijn horecaparasols die op het einde van de avond worden binnengehaald. Er zijn horecaparasols die het hele zomerseizoen buiten blijven staan.
Deze modellen zijn weer onder te verdelen in enkele soorten zoals een ronde horecaparasols. De afmeting begint bij 3 meter en eindigt bij 5 meter.
De vierkante horecaparasol begint ook bij 3 meter bij 3 en stopt bij 5 bij 5 meter.
De rechthoekige horecaparasol begint bij 3 bij 2 meter en eindigt bij 5 bij 3 meter.
Natuurlijk zijn er nog meer tussenmaten.
Bovendien zijn er horecaparasols die prachtig zijn verlicht in het donker. De verlichting gebeurt door lampen en met led- lampjes.
Gezellig zitten maar het wordt toch wat fris. Dan gaat de verwarming aan en u gaat verder met het genieten onder de horecaparasol.

horecaparasol

Materialen waar de horecaparasols van zijn gemaakt
Altijd mooi om te zien is een horecaparasol van rvs. En dat geldt eveneens voor aluminium. Beiden brengen de degelijkheid naar boven. Ook hout en teakhout worden vaak toegepast om er horecaparasols van te maken.
 
Materialen van het doek van de horecaparasols
Om te beginnen wordt polyester vaak gebruikt. Is sterk en gaat lang mee. Er is ook een polyesterdoek met UV- bescherming.
Olefin kent goede eigenschappen. Zal bijna nooit scheuren omdat het een erge sterke stof is. Schimmel- en rotvrij, en dat is erg belangrijk want het geeft geen mooi gezicht als er schimmel op het doek zit of als het doek rot. Nog een fijne eigenschap is dat het een aangename glans heeft.
Ook Sunbrella heeft tal van prima eigenschappen en deze stof wordt dan ook vaak gebruikt. Makkelijk te onderhouden, bijzonder resistent tegen schimmel en behoudt erg lang de originele kleur. Na een regenbui is deze stof snel droog.
Kleurvast en supersterk is textileen. Houdt echter de zon niet volledig tegen.
 
Het vastzetten van horecaparasols
De grotere horecaparasol wordt vastgezet op een tegelvoet of in beton vastgezet. Door beide methoden zal een enorme stabiliteit worden bereikt dus omvallen is niet mogelijk.
Nieuwe methode!
Hierbij wordt de voet zodanig in de grond weggewerkt dat het parasolsysteem gelijk ligt aan het oppervlak van het terras. Men kan er dus nooit over struikelen, een geweldige uitkomst!
 
horecaparasol
 
Hoeveelheid vierkante meters schaduw nodig bij een bepaald aantal zitplaatsen
Tot vier personen is er een oppervlakte nodig van maximaal vijf m2.
Vanaf vijf personen tot elf personen, dan een oppervlakte nodig tussen de vijf en de tien m2.
Twaalf mensen tot achttien mensen onder de parasol…reken dan tussen de veertien en negentien m2.
Een grote groep, vanaf twintig personen tot zesendertig, dan is een schaduwoppervlak nodig vanaf vijfentwintig tot wel zevenendertig m2.
 
Kleuren van een horecaparasol
Het zal niet verbazen dat wit de meest voorkomende kleur is. Andere fleurige en vriendelijke kleuren zijn blauw en lichtgroen. Ook zwart komt wel voor bij de horecaparasol en bordeauxrood. Bruin en beige zijn ook typische horecaparasol kleuren. Een uitgebreide keuze dus wat kleuren betreft!

Bedrukken van horecaparasols
Er zijn vele bedrijven die in staat zijn uw bedrijfsnaam en of uw logo op uw parasol te drukken. De prijs is ondermeer afhankelijk van de tekst die u wilt, het aantal kleuren en de grootte van de letters. Ook het aantal horecaparasols zal bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs.
 
horecaparasol
 
Enkele richtprijzen van horecaparasols
Een luxe horecaparasol met een diameter van 300 centimeter en in diverse posities te zetten. Deze zal tegen de 440 euro kosten. Het doek is in verschillende kleuren te leveren.
Iets groter namelijk met een diameter van 350 centimeter. Ook verstelbaar en deze kost bijna 500 euro en kan in enkele doekkleuren worden geleverd.
Een vierkante horecaparasol van 300 bij 300 centimeter. Luxe uitgevoerd en verstelbaar. Kost het café, restaurant of hotel ongeveer 580 euro en het doek is in genoeg kleuren leverbaar.

horecaparasol