De boogparasol biedt optimale leefruimte

boogparasol
 
 
 
 
 
 
Met een boogparasol wordt de ruimte onder het doek helemaal benut. Dat komt omdat er geen mast aanwezig is dus ook geen parasolvoet waarover men makkelijk kan struikelen.
De constructie is zó gemaakt dat er een gebogen arm aan de zijkant is bevestigd dus aan de buitenzijde.
Een boogparasol biedt alle ruimte en daardoor is hij in vele tuinen en terrassen te vinden. Vooral in de horeca doet deze parasol het goed en ook de particulier heeft hem ontdekt.
 
Diverse afmetingen van een boogparasol
Een afmeting die vaak wordt gezien is het ronde model met een doorsnede van 3 meter. Heeft u flinke ruimte in de tuin of op het terras, dan is een doorsnede van 4 meter natuurlijk geweldig.
Een rechthoekig model is ook een leuke tuin- en terrasgast. 4 bij 3 meter komt veelvuldig voor. In de grote tuin en op het grote terras is zelfs 4,3 bij 3,5 een voortreffelijke optie.
 
boogparasol
 
De materialen die worden gebruikt bij het FRAME
Rvs
wordt niet veel gebruikt omdat het materiaal duur is.
Het meest gebruikt wordt aluminium, supersterk en licht van gewicht.
Ook staal wordt wel gebruikt voor het frame en voor de baleinen is het materiaal hout.
 
De materialen die worden gebruikt bij het DOEK
Nog altijd is polyester het meest gebruikte materiaal. Dat komt omdat deze stof sterk is en geen zonnestralen doorlaat dus optimale bescherming.
Dat kan trouwens ook worden gezegd van canvas. Een dun maar sterk linnen weefsel. Van zichzelf niet waterbestendig maar kan wel worden gemaakt door een speciaal middel.
Steeds vaker in beeld komt Olefin en deze stof heeft een zeer prettige glans over zich. Bovendien sterk en schimmelen en rotten van het doek zal niet gebeuren.
Nog een ander topmateriaal wat het doek betreft is Sunbrella. Bijzonder goed ademend, snel droog, kleurvast, schimmelvrij en onderhoudsvriendelijk.
 
boogparasol
 
Doekkleuren van een boogparasol
Wit
is altijd dé populaire kleur en daarbij mag ook wel beige worden genoemd. Lichtgroen en lichtblauw zijn ook stralende kleuren waar iedereen vrolijk van wordt. Een prachtige kleur die wel iets in zich heeft is bordeauxrood.
 
Enkele voordelen
Omdat er geen hinderlijke mast aanwezig is, is verplaatsen erg gemakkelijk.
Een echte ruimtewinner; elke centimeter wordt als het ware benut.
In diverse afmetingen aanwezig.
Het doek is er in fijne en frisse kleuren.
 
Met hoeveel personen kunt u genieten onder de boogparasol?
Bent u met vier personen, dan heeft u een doekoppervlak nodig van vijf m2.
Bent u met vijf tot elf personen, dan heeft een oppervlak nodig van ongeveer tien m2.
 
 
Samenvattend
Met deze heeft u een ruimtewinner in de tuin of op het terras staan. Niet alleen biedt hij veel ruimte, hij is zeker mooi om te zien.
Op internet is een groot aanbod. U kunt op uw gemak eens gaan kijken naar deze parasol die voor u is geschikt. Veel plezier en succes toegewenst!
 
boogparasol