Van rond tot rechthoekig, van ovaal tot vierkant

parasolmodel
 
 
 
 
 
 
Een parasol in de tuin of op het terras heeft een aantrekkingskracht. En iedereen zal er onder gaan zitten. U kunt hieronder  eten en drinken maar eronder verblijven is ook een sociaal gebeuren. En in de avond ontsteekt u de ingebouwde parasolverlichting die de sfeer nóg meer zal verhogen. Ook is het eenvoudig om de ruimte onder de parasol te verwarmen; kunt u gewoon buiten blijven zitten. Wat een heerlijkheid, wat een genot! Alles compleet, laat de zomer nu maar komen!
 
Een stukje geschiedenis
Honderden jaren voor Christus was de parasol al ingeburgerd. Deze werd gebruikt om de farao`s te beschermen tegen de hete zon in Egypte. Tussen het jaar 1500 en 1600 kwamen de parasols in het westen en vooral bij de rijke mensen. Een witte huid betekende dat je niet in de zon werkte dus dat je welgesteld was.
 
Waar dient een parasol voor?
Hij biedt bescherming tegen de zon. Het is in zijn eenvoudigste vorm een stok waarop baleinen zitten. Deze baleinen worden bespannen met doek. De parasol wordt in een voet geplaatst en uitgeklapt.
Er zijn natuurlijk standaardmodellen met de daarbij behorende afmetingen maar er zijn vandaag de dag ook prachtige designparasols.
 
Enkele vormen
De ronde vorm en hierin zijn verscheidene afmetingen aanwezig. Een veelvoorkomende vorm heeft een diameter van 300 centimeter. Iets groter heeft de doorsnede van 350 centimeter. Zelfs 500 en 600 centimeter doorsnede behoren tot de mogelijkheden! Uiteraard zijn er nog tussenmaten.
De absolute topper is maar liefst 10 meter…echt een jumbo van een ronde parasol!
 
De vierkante vorm met enkele afmetingen. Begint bij 200 bij 200 centimeter. Een populaire afmeting is 300 bij 300 centimeter. Iets groter meet 350 bij 350 centimeter en nog iets groter in omvang is 400 bij 400 centimeter. 500 bij 500 centimeter is een optie maar de echte reus van een vierkante vorm meet 7 bij 7 meter, een geweldenaar!!
 
De rechthoekige vorm kent ook diverse afmetingen. Het kleinste familielid meet ruim 200 centimeter bij 300 centimeter. Een populaire afmeting is 300 bij 400 centimeter. De grotere kent de afmetingen 400 bij 600 centimeter. Deze lange rij wordt afgesloten met 700 bij 800 centimeter, en dan heeft u wel wat in de tuin staan of op het terras.
 
parasolmodel
 
Designparasols
Een hele bijzondere designparasol is die schaduwen werpt van bladeren en takken. Dat komt door het patroon van het doek. Het is dan net of u onder een boom zit, een, een leuke ervaring. Een aparte, een trendy parasol.

En over trendy verder gesproken…er is een designparasol van staal gemaakt en met een excentrisch geplaatst voetstuk, is echt een plaatje om te zien!
 
Heel bijzonder is een systeem waarbij één of zelfs vier parasols tegelijk kunnen worden geopend, en gesloten natuurlijk. Dat kan met de hand gebeuren of elektrisch. De eventuele led- verlichting geschiedt heel eenvoudig met een afstandsbediening. Deze parasols kunnen bovendien worden voorzien van regengoten dus alles en iedereen blijft droog tijdens een zomerse regenbui.
De parasols zijn er in ronde en in vierkante vorm. De parasoldoeken zijn in diverse kleuren beschikbaar.
 
Een ander mooi model heeft een doek dat uit twee lagen bestaat en daardoor wordt hij stabieler. De wind kan beter doorwaaien door een doordacht baleinensysteem en blijft het aangenaam koel onder de parasol. Hierbij kunt u een doek kiezen dat gemaakt is van glasvezel dat echt naar citroen ruikt!
 
Prachtig om te zien, een verrassing om onder te zitten, een rieten parasol. Het frame is van gecoat ijzer en gaat een leven lang mee en is gemaakt van eerste klas riet. De constructie is zó gemaakt dat u gewoon kunt blijven zitten tijdens een regenbui. Een schoonheid in uw tuin!
 
Een heel apart model is de vleermuisparasol. Het is een tuinparasol die aan de muur wordt gemonteerd. Weegt ongeveer 300 kilogram dus een stevige muur is wel nodig. Bijzonder eenvoudig te openen en te sluiten.
 
Zeker een designparasol te noemen is de parasol in de vorm van een Spaanse waaier. Horizontaal open- en dichtklappen gaat kinderlijk eenvoudig. Geen hefbomen en katrollen. Een aparte verschijning!
 
Wat een creatie, wat een designparasol, wat een schoonheid…de parasol gemaakt in de vorm van een jurk van de wereldberoemde Marilyn Monroe. Het doek is horizontaal ingesneden. Door de wind ontstaat daardoor een dans van licht, zon en schaduw. Omdat de insnijdingen horizontaal zijn kan de wind er makkelijk doorheen blazen met als resultaat extra koeling. Over een designparasol gesproken…
 
Ook zeker een lust voor het oog is de ovale parasol. De meest voorkomende afmeting is 2,5 meter bij 3,75 meter. Een object dat zeker verbazing en bewondering zal oogsten bij u in de tuin.
 
parasolmodel