Een parasol is van sterke en prachtige materialen gemaakt

materiaal parasol
 
 
 
 
 
 
Parasols staan al eeuwenlang bekend als een perfect hulpmiddel tegen de zon. En die bescherming is voor iedereen van toepassing. De parasol wordt gebruikt om een baby te beschermen maar zeker ook bij oude mensen.
Een parasol is in de simpelste vorm een stok met daarboven op een gespannen doek die de zonnestralen moet tegenhouden.
In de loop der jaren werden en worden steeds meer materialen toegepast om de parasol mooier maar ook sterker en stabieler te maken. Op deze pagina worden daarom de materiaalsoorten en de meest voorkomende kleuren besproken.
 
Materiaalsoorten waarvan een parasol wordt gemaakt
Te beginnen met aluminium. Dit materiaal heeft diverse uitmuntende eigenschappen en daarom wordt het vaak toegepast bij de vervaardiging van parasols.
Zuiver aluminium is zacht. Om het hard te maken worden er andere materialen aan toegevoegd zoals zink, mangaan, koper, magnesium en silicium.

Eigenschappen van aluminium
Sterk en licht van gewicht - uitermate bestendig tegen roesten - goed vervormbaar dus parasolonderdelen zijn makkelijk te maken - goed bewerkbaar en heeft een aantrekkelijke uitstraling.
 
parasol aluminium

Ook wel gebruikt om parasols te maken is rvs. Er zijn tientallen soorten RoestVastStaal en al die soorten bevatten 12 procent chroom als legeringelement. Het chroomlaagje is erg belangrijk want dat laagje is een dun hard laagje chroomdioxide. Dit `huidje` zorgt ervoor dat rvs niet kan roesten. Om de roestwerendheid te verhogen worden andere materialen toegevoegd zoals molybdeen, nikkel en titaan. Rvs heeft tal van goede eigenschappen met betrekking tot parasols.

Eigenschappen van rvs
Stootvast - bijzonder lange levensduur – onderhoudsvrij – hittebestendig en geeft een degelijke en moderne uitstraling.
Een ander materiaal waar parasols van worden gemaakt is hout
Vooral loofhout wordt gebruikt omdat het vaster en harder is.

Eigenschappen van hout
Hout is van nature mooi en heeft een warme uitstraling - erg duurzaam - makkelijk te bewerken - een echt natuurproduct en goed bestand tegen chemicaliën.
 
materiaal parasol

Een variant van hout is teakhout
Eigenschappen van teakhout
Geeft geen splinters af - kan alle weersomstandigheden aan. U kunt dus uw parasol gewoon buiten laten staan - geeft een prachtig uiterlijk - bijzonder duurzaam en bijzonder resistent tegen rotten -
eenvoudig te onderhouden en wordt in de loop der jaren nóg mooier!

Met een parasol van riet waant u zich elke dag op vakantie op een tropisch eiland. Riet wordt met name gebruikt bij de duurdere parasols.

Eigenschappen van riet
Gaat heel lang mee - licht van gewicht - houdt de warmte buiten en heeft een uitermate mooie `tropische vakantie` uitstraling.
 
Een ander materiaal dat wordt toegepast is gegalvaniseerd staal. Galvaniseren is door middel van elektriciteit een laagje metaal op een voorwerp te krijgen. Dat laagje kan van chroom zijn, van nikkel en van zink. Het doel is om het voorwerp, de parasol, corrosiebestendig te maken en een mooie glans te geven.

Eigenschappen van gegalvaniseerd staal
Krasbestendig - zeker niet duur in aanschaf - bijzonder mooi uiterlijk en een hele lange levensduur.
 
Kleuren van een parasol
Vooral wit want dat geeft een echt zomers gevoel. Mooi is bovendien de kleur antraciet. Zilver is altijd prachtig om te zien en zwart heeft altijd een bijzondere uitstraling. Het kleurenrijtje wordt afgesloten met ecru.
 
materiaal parasol