Alle informatie over de mooiste parasols, binnen- en buitenzonwering

parasol voor startpagina
 
 
 
 
 
 
                                    Parasols en zonwering maken het leven aangenaam!
 
 
Nieuwtje op het gebied van raamdecoratie!!!
En dat de paneelgordijnen. Zijn verticale banen van een stof die achter elkaar kunnen worden geschoven. Natuurlijk heel stijlvol en functioneel maar de paneelgordijnen zijn veel meer. Zij kunnen namelijk ook worden gebruikt als scheidingswand of als wanddecoratie. Zij zijn in opkomst en beloven een gigantisch succes te worden!
 
startpagina parasolszonwering
 
Parasols en zonwering zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Even uitrusten en genieten van een drankje in de zomer is altijd onder een parasol. Het huis aangenaam koel houden gebeurt met zonwering. Beiden hebben daarom zeker een toegevoegde waarde aan ons bestaan.
 
Parasols en zonwering zijn twee verschillende constructies die wel hetzelfde doel hebben. Zij voorkomen op een directe manier hinderlijk zonlicht en zonnewarmte en zorgen meteen ook voor verkoeling. Daaraan vastgekoppeld is dan ook dat deze constructies bescherming bieden tegen de gevaarlijke UV- stralen. UV betekent Ultra- Violet. Hoe verder de zon van ons afstaat, des te kleiner is de straling. In de zomer is de UV- straling dus het grootst en het meest schadelijk voor ons lichaam.
 
Een parasol is een voorwerp dat bescherming biedt tegen de zon. Constructief gezien bestaat een eenvoudige parasol uit een stok met baleinen. Over de baleinen zit stof gespannen die dan de bescherming biedt. De toepassing is breed. Een parasol is een graag geziene gast in tuinen, op het strand natuurlijk en onmisbaar op de terrassen.
Vergeleken met een paraplu is de parasol meestal een stuk groter. De standaarddiameter van een parasol ligt tussen de 2 en 4 meter maar er zijn ook zeer grote exemplaren bij.
 
Zonwering is een constructie met het doel om overlast te voorkomen van direct zonlicht en warmte. Een zonwering kan worden toegepast voor zowel binnen als buiten.
 
 
buitenzonwering op startpagina

Doeleinden van parasols
Overal komt men de parasol tegen. Dat begint al boven de kinderwagen. In de zomer zijn de parken bijzonder in trek bij moeders met kinderwagens en elke kinderwagen is uitgerust met een parasol. Deze parasol beschermt dus het tere en gevoelige babyhuidje.

En natuurlijk op elk strand te vinden. De parasols geven schaduw, verkoeling en bescherming. En onder de parasol is het dan aangenaam om een boek te lezen of in slaap te vallen zonder dat de zon u ernstige schade kan toebrengen.

In elk dorp, in elke stad en bij elk terras bij café, hotels en restaurants treft men de fleurigste parasols aan. Zij bieden natuurlijk de schaduw, geven verkoeling en bescherming maar ook vaak mooi om te zien. Zij bieden ook een bepaalde aanblik waar men vrolijk van wordt.
 
De parasol hoort bij de inboedel wat de tuin betreft. Na het uitgebreid zonnen is het heerlijk om even in de schaduw te gaan zitten onder de parasol.
 
Soorten parasols
Er zijn vele soorten. Zo is er de tuinparasol, de reuzenparasol, de speciale horecaparasol, de mini, de marktparasol, de zweefparasol, de wandparasol, de zijarmparasol, de buigparasol ofwel de helparasol, de boogparasol, de paviljoenparasol en de bootparasol.
Met name de reuzenparasol en de zweefparasol zijn de laatste jaren geweldig in opkomst. Dat komt omdat de reuzenparasol enorm veel ruimte biedt aan veel mensen. De zweefparasol is in trek omdat deze ruimtebesparend is, makkelijk als de tuin niet zo groot is.
Daarnaast worden de parasols lichter van gewicht omdat deze zijn gemaakt van aluminium en ten tweede worden de parasols steeds beter hanteerbaar. Dat komt door ondermeer de zwengelsystemen en door de parasol met een katrol.
 
Ook de vormen en modellen worden uitvoering besproken. De bediening komt ook aan de beurt evenals de materiaalsoorten en de kleuren die worden toegepast.
De onderdelen komen uitgebreid aan bod en tenslotte de geweldige accessoires die het helemaal doen.
 
startpagina zonwering
 
Doeleinden van de zonwering
Het voorkomen dat de zon en de zonnewarmte binnentreden in onder andere de woning, fabriek en kantoor. Het resultaat is dan dat het binnen aangenaam koel blijft.
 
Soorten zonwering
Deze is er voor binnen en voor buiten. Allereerst voor binnen.
En iedereen kent natuurlijk de overbekende rolgordijnen. Daarnaast zijn er vouwgordijnen, lamellen, horren, jaloezieŽn en plisses.
Voor buiten zijn er de luifels ofwel de zonneschermen. Markiezen zijn niet alleen erg functioneel maar ook nog eens prachtig om te zien. De rolluiken niet te vergeten en ook niet de uitvalschermen. Een prima investering is een terrasscherm ofwel terrasoverkapping en tenslotte worden de screens uitgebreid behandeld.
 
Om uitgebreid te feesten en geen hinder te hebben van de zon zijn er partytenten. En deze feesttenten zijn te huur dus men hoeft geen dure partytent te kopen.
 
Tenslotte
Deze website behandelt alles over parasols en zonwering. Na het lezen van deze interessante websites heeft u genoeg informatie gekregen en wordt de keuze voor u een stuk gemakkelijk.
Veel plezier met deze behulpzame websites!
 
parasol bij startpagina